Érdekességek
Ez a tökéletes eszpresszó receptje
Hogyan készül a jó kávé? Mire kell figyelni, hogy aromás, illatos feketét készíthessünk? Utána jártunk a tökéletes eszpresszó receptjének.…
Így tároljuk a mézeskalácsot, hogy puha maradjon
Az ünnepi készülődés elmaradhatatlan eseménye a mézeskalács-készítés, amit minél előbb elkezdhetünk. Giszen megfelelő tárolással hetekig…
Néhány tuti tipp a tökéletes bejgli készítéshez
A bejglisütésnek is vannak apró fortélyai, amelyeket ha betartunk, nem kell attól félnünk, hogy valami félre megy az ünnepi süteménynél. Pihentessünk…
Elég kalciumot viszel be? Érdemes átgondolni!
A kalcium jelentős szerepet játszik szervezetünk helyes működésben. Erősíti csontjainkat és fogainkat, de szerepet játszik izmaink és szívünk…
Friss vagy szárított élesztő: melyiket használjuk?
A kelt tészta készítésének elengedhetetlen kelléke az élesztő, amiből száraz és friss fajtával is találkozhatunk. De mi a különbség a…
Összeszedtük, mit érdemes tudni a szerecsendióról
A forralt bor ízesítéséhez is gyakran használt fűszerrel érdemes kicsit jobban megismerkedni, hiszen számos érdekességet rejt. Egykoron a szerecsendiónak…
Hogyan lágyítható meg a vaj gyorsan és könnyedén?
Mikor már minden készen áll a sütemény készítéshez, csak a vajat fejeltettük a hűtőben, jó, ha ismerünk pár trükköt, amivel könnyebben…
8 érdekesség a manduláról, amit kevesen tudnak
Finomabbnál finomabb sütemények és marcipán is készül mandulából, de sós ételekhez ugyanúgy felhasználhatjuk, sőt, akár magában is ropogtathatjuk.…
A szénhidrát a barátunk, nem az ellenségünk!
A legtöbben, amikor belekezdenek egy diétába általában első lépésként mindig a szénhidrátok csökkentését, vagy teljes elvonását tűzik…
Az idei termés már lepotyogott: ezeket érdemes…
Csonthéjba zárt apróság, amiről számos gyermekvers és mondóka is születettek. A dió számos érdekességet rejt magában, mi most ezekből szemezgettünk.…
Ezt tudtad? 9 érdekességet gyűjtöttünk a vaníliáról
A vanília igazi süteményfűszer, az ünnepi édességekből egyszerűen nem hiányozhat, jellegzetes illata pedig belengi a konyhát. Összegyűjtöttünk…
Ezek a cukorfüggőség leggyakoribb jelei
A túlzott cukorfogyasztásnak káros egészségügyi következményei is lehetnek, ilyen az elhízás, a fogszuvasodás, a gyenge immunrendszer és az…
Ki mit tud a szegfűszegről? Ismerjük meg!
Egykor az aranynál is többet ért a szegfűszeg, amit manapság főként karácsony környékén szoktunk elővenni sütemények ízesítéséhez. Nem…
Növényi alapú italt vagy tejet válasszunk?
Mára már számos alternatíva áll a laktózérzékenyek számára, amivel helyettesíthetik tehéntejet. Azonban sokan környezetei vagy etikai okokból…
Mit használjunk tojás helyett a süteményekbe?…
Talán addig észre sem vesszük mennyi mindenhez használunk tojást, amíg úgy nem döntünk, vagy rá nem kényszerülünk arra, hogy teljesen kiiktassuk…
Érdekességek a fahéjról, amit csak kevesen tudnak
Az ókori Keletről származó ősi fűszernek számos rejtett tulajdonsága van, azon felül, hogy édességek, kompótok, illetve italok ízesítéséhez…
Miért érdemes kiőrlésű gabonákat választani?…
Teljes kiőrlésű gabonákat és abból készült ételeket fogyasztani több okból is javasolt. Ráadásul, az otthoni sütés-főzés során is érdemes…
Mennyire ismerjük a cukorfajtákat? Most kiderül!
Mi a különbség a kristálycukor és a kockacukor között? A nádcukor és a barna cukor ugyanaz? Összegyűjtöttük a cukorfajták jellemzőit, hogy…
Mivel kenjük meg a sütemények tetejét? Ezek közül…
Addig nem lehet tökéletes egy sütemény, amíg úgy nem néz ki, ahogyan mi elképzeltük. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk nem a recepten kell változtatnunk,…
Lerántjuk a leplet! Így készül a tökéletes karamellszósz
A cukor karamellizálása nem egy egyszerű folyamat, hiszen elég csak egy pillanatig nem figyelni és máris odaég. De akkor mit lehet tenni? Hogyan…
Ezért érdemes minél több mazsolát csempészni…
Sokan rá se néznek olyan édességekre, amelyek mazsolát tartalmaznak, pedig megérné nekik is néha bekapni pár szemet. Főként a hidegebb évszakokban…
Ettől a titkos hozzávalótól lehet igazán csokis…
A csokoládéval készült édességek titka nem csak a csokoládéban rejlik. Ebből a titkos hozzávalóból elég egy teáskanálnyi használni és…
10 finom és egészség alapanyag: a csoki is közöttük…
Mindenki szeretne finomat és egészségeset enni. Éppen ezért mutatunk 10 remek alapanyagot, amivel bármit is készítünk, az isteni és egészséges…
Miért holland a kakaó? Kiderítettük!
Aki finom kakaóport szeretne, az hollandot választ. De miért holland a kakaó, hiszen nem is Hollandiában terem? Melyiket tegyük a kosarunkba? Valóban…