Ezért érdemes minél több mazsolát csempészni a süteményekbe
Sokan rá se néznek olyan édességekre, amelyek mazsolát tartalmaznak, pedig megérné nekik is néha bekapni pár szemet. Főként a hidegebb évszakokban jöhet jól a mazsola egészségvédő hatása.
4 ok, amiért megéri mazsolát fogyasztani:
1. Rostban gazdag: az élelmi rostok hiánya számos egészségügyi probléma okozója is lehet, a mazsola segítségével hozzájárulhatunk a napi szükségletünk kielégítéséhez.
2. Jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz: amelyek felléphetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben.
3. Kiemelkedő vastartalommal bír: ez az ásványi anyag hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez, valamint vérkeringést segítő hatása is lehet.
4. Magnézium és kálium is található benne: ezek az ásványi anyagok az izmok és az idegek megfelelő működését támogatják.
Fotó: Shutterstock.