Érdemes pulykamellet grillezni! Mutatunk egy receptet
A sikeres grillezés titka a kellő hőfokú parázs, ezért a faszenet a sütés megkezdése előtt 30-40 perccel be kell gyújtani. A megadott elkészítési idő függ a fűtőanyag minőségétől, a levegő hőmérsékletétől, a széltől. Célszerű az ajánlott idő letelte előtt, még a grillrácson, ellenőrizni az ételt.
Gombás
túróval töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 piros húsú paprika
1 csokor petrezselyem
4 ág kakukkfű
50 dkg apró szemű burgonya
4 ek. olaj
25 dkg tehéntúró
3 tojás
4 nagyobb szelet pulykamellfilé
Elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, néhány szép fejet félreteszünk, a többit felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, kis kockákra daraboljuk. A petrezselymet és a kakukkfű leveleit apróra vágjuk. A körethez a burgonyát alaposan megmossuk, kevés vízben kissé előfőzzük.
2. Serpenyőben, az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk az összevágott gombát, sóval, borssal, a fele kakukkfűvel ízesítjük, elforraljuk a levét. Félrehúzzuk, belekeverjük a paprikát, a petrezselymet, a túrót. Végül a felvert tojásokat is beledolgozzuk.
3. A húst fóliával letakarva kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A gombás töltelékből a húsra kanalazunk, ketté hajtjuk, fogvájóval összetűzzük. A maradék tölteléket a félretett gombafejekbe töltjük.
4. A megolajozott grillrácsra helyezzük a húst, a gombákat, a félbevágott burgonyákat, és többször mozgatva-forgatva kb. 25 perc alatt megsütjük. A maradék kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
Recept
és fotó: Nagy Anikó
Ha neked is nagy kedvenced a töltött pulykamell, ráadásul grillen, szavazz rá!