Ez a tökéletes eszpresszó receptje
Hogyan készül a jó kávé? Mire kell figyelni, hogy aromás, illatos feketét készíthessünk? Utána jártunk a tökéletes eszpresszó receptjének.
Fontos, hogy lehetőség szerint frissen daráljuk a kávét! Ha ez nem megoldható, akkor minél hamarabb fogyasszuk el a felbontott tasakból, illetve tartsuk a kávét jól zárható, aromatartó dobozban. Figyelem! A kávé nagyon gyorsan magába szívja a környezetéből a nedvességet, a párát, és a rossz szagot is, ez pedig rontja a minőségét!
Figyeljünk arra, hogy mennyi vizet használunk a készítéshez! A titok a részletekben rejlik, hiszen egy közepes minőségű kávéból, egy közepes minőségű géppel egy jól képzett kávémester jobb kávét főz, mint a világ legjobb kávéjából a világ legjobb gépével egy nem hozzáértő személy – árulta el Gávris István, a Costa Coffee kávészakértője.
Íme a legfontosabb szabályok, hogy jó eszpresszót főzhessen:
1. Tisztaság: minden eszköz, amit használunk, legyen tiszta és meleg!
Milyen kávéból?
Meg kell tapasztalnunk, hogy inkább egy csokoládés-mogyorós-karamelles ízű kávét szeretünk vagy egy savas-gyümölcsös-citrusos fajtát. Sok-sok kóstolással megtalálhatjuk kedvencünket, amiből elkészíthetjük a saját tökéletes eszpresszónkat.