Ezt a receptet halkedvelőknek ajánljuk: grillezett halnyárs
A grillszezon még folytatódik,
érdemes minden percét kihasználni. Most egy olyan receptet hoztunk, amiben a zöldfűszerekkel
pácolt halszeleteket nyárson grillezhetjük meg.
Halnyárs pesztóval
Hozzávalók 4 személyre
A halnyárshoz
2 nagyobb szelet fehér húsú halfilé
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
5 dkg mandula
1 citrom leve
6 ek. olívaolaj
A körítésekhez
2 közepes édesburgonya
1 sárga kaliforniai paprika
Elkészítés
1. A halat megmossuk, leszárítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük. Aprítógépben összetörjük a mandulát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a mentát, a petrezselymet, a citromlevet, és finomra aprítjuk. Belekeverünk 5 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk. A pesztó egyharmadát a halhoz keverjük, letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát felcsíkozzuk. A maradék olajjal kikent alutálba tesszük, a felmelegített grillen roppanósra megsütjük.
3. A halkockákat nyársakra húzzuk és a grillen, megforgatva megsütjük. A halat a zöldségekkel és a maradék pesztóval frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.
Te is szeretsz halat grillezni?
Akkor ez a te recepted, szavazz rá!