Lerántjuk a leplet! Így készül a tökéletes karamellszósz

A cukor karamellizálása nem egy egyszerű folyamat, hiszen elég csak egy pillanatig nem figyelni és máris odaég. De akkor mit lehet tenni? Hogyan lesz lágy és selymes a karamellszósz?

Ahhoz, hogy krémesen finom öntetet kapjunk, csak követnünk kell az alábbi utasításokat, amelyek segítségével elsajátíthatjuk az elronthatatlan karamell receptjét.

Karamellszósz

Hozzávalók 1 adaghoz

25 dkg cukor

2 dl tejszín

15 dkg vaj

Elkészítés

1. Egy közepes méretű edényben összekeverjük a cukrot és kb. 2 dl vizet. Kis lángon melegíteni kezdjük. Arra figyeljünk, hogy semmiképpen se kapcsoljuk magasabb fokozatra, mert akkor pillanatok alatt odakap a cukor.

2. Miután a cukor megolvadt, nagyobb lángra vesszük, a cukrot pedig nem kevergetjük. Inkább érdemes a lábast felvenni és azt forgatni.

3. Amikor a cukor aranybarna lesz, levesszük a tűzről és óvatosan hozzácsurgatjuk és simára keverjük benne a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk, hogy felforrjon.

4. Forrás után levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat. Simára keverünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután használhatjuk sütemények készítéséhez, de húsok mellé is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Fotó: Shuttersotck.

No comments


Leave a comment