Így tároljuk a mézeskalácsot, hogy puha maradjon
Az ünnepi készülődés elmaradhatatlan eseménye a mézeskalács-készítés, amit minél előbb elkezdhetünk. Giszen megfelelő tárolással hetekig puhán tarthatjuk a süteményt.
Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!
A kemény és száraz mézeskalácsok esetében sokszor nem a receptben van a hiba, hanem a tárolásban. Mielőtt díszítenénk, tehát közvetlenül sütés után tegyük félre pihenni, ilyenkor lesz ideje megpuhulni. Miután kihűltek a sütik, helyezzük őket egy jól zárható dobozba és akár egy napig ott is hagyhatjuk őket díszítés előtt.
Miután feldíszítettük a sütit, hasonló módszerrel járjunk el. Légmentesen zárható üveg, edény, fólia vagy fém doboz is megteszi, hetekig is puha marad benne a mézeskalács. A lényeg, hogy hűvös helyen tároljuk. Ajándéknak és díszítésnek is használhatjuk a légmentesen elzárt süteményeket, csupán egy mutatós tárolóba kell elhelyeznünk őket.
Fotó: Shutterstock.