Mennyire ismerjük a cukorfajtákat? Most kiderül!
Mi a különbség a kristálycukor és a kockacukor között? A nádcukor és a barna cukor ugyanaz? Összegyűjtöttük a cukorfajták jellemzőit, hogy ezentúl ne merüljenek fel hasonló kérdések a cukrokkal kapcsolatban.
Íme a cukorkisokos, ami segíthet végleg eligazodni a cukrok között:
-
Kristálycukor: más néven fehér cukor, a cukorrépa
levéből nyert tisztított, kristályosított szemcsék.
-
Kockacukor: préseléssel és vágással
kristálycukorból előállított ízesítő.
-
Porcukor: szintén kristálycukorból, őrlés
segítségével készült, finomliszt állagú anyag.
-
Cukorliszt: porcukor és keményítő keveréke,
ami díszítőmázakhoz és bevonatok készítéséhez is használható.
-
Barna
cukor: leginkább a
kristálycukorhoz hasonló, azonban készítésénél melasz szirupot kevernek a
cukorhoz és kiszárítják. Ennek köszönheti barna színét.
-
Nádcukor: abban különbözik a
kristálycukortól, hogy finomítatlan termék, így megőrzi eredeti melasztartalmát. Cukornádból készül.
-
Fehér
nádcukor:
finomított nádcukor, ennek köszönheti fehér színét.
-
Vaníliás
cukor: vaníliával
ízesített cukor, nem összekeverendő a vanillincukorral, amely mesterséges
előállított ízesítővel van ellátva.
Forrás: szupermenta.hu. Nyitókép: Shutterstock.