Kedvenc receptjeink
Mi még a zöldségeket is kirántjuk: ezért szeretjük a rántott padlizsánt
A liszt, tojás, zsemlemorzsa trióból készülő panír különösen vonzza a magyarokat, legyen szó húsról, sajtról,…
Tudta, hogy a korhelyleves kitűnő gyógyszer másnaposság ellen?
A korhelyleves tipikusan magyar étel, amit savanyú káposztából és kolbászból főznek. Kerülhet bele csülök és…
Biztos, hogy mindenkinél örök kedvenc a paprikás krumpli
Ahogy rengeteg magyaros fogásnak adja nemcsak az ízét, hanem a színét is, a paprikás krumplit sem tudjuk elkészíteni…
A farsang nagy kedvence is magyar különlegesség: így készül a tökéletes szalagos fánk
A szalagos fánk akkor lesz finom, ha a tésztája nagyon lágy, lágyabb, mint a kelt tésztáé. Addig dagasszuk, amíg…
Nem csak újévkor érdemes lencsét enni! Mindig laktató fogás a lencsefőzelék
Bár sokan az anyagi haszonszerzés miatt, újév első napján készítenek csak lencsét, az év bármely szakaszában…
Van, aki odavan érte, mások nem is tudják mi az. Így készül a slambuc
Kifejezetten slambuctészta csak ritkán kapható, ám lényegében alig különbözik a csuszatésztától, így nyugodtan…
Ez mindenképp kerüljön a panírba a tökéletes rántott pontyhoz
Gyerekek és felnőttek egyaránt odavannak a rántott ételekért, legyen szó húsról vagy akár halról. Ezzel a recepttel…
Mi magyarok szeretjük az édes főételeket: így a rizsfelfújtat is
Nagyon egyszerű elkészíteni, a rizst gyümölcsökkel rétegezzük, majd az édes rakottast a sütőbe dobjuk. A végeredmény…
Nagy kedvencünk a rántott hús. Olvasónk így készíti
Mi magyarok bármit ki tudunk rántani. Húst, sajtot, halpatkót, zöldségeket, de még a palacsintát is. Most olvasónk…
Nem csak az oviban menő a finomfőzelék! Sült virslivel készítettük
A tavaszi zöldségekből nagyon finom főzeléket készíthetünk. Ugye mindenki emlékszik erre? Most egy nagyon látványos…
Gyakran készítünk rakottast: talán a legkedveltebb a rakott kell
A zöldségeket húsos töltelékkel rétegezzük, majd a rakottas tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel. Ezt szinte bármilyen…
Ki milyen levesbetéttel készíti a borsólevest? Mi most túrógombócot főztünk
Van, aki galuskát szaggat, mások pedig grízgaluskát főznek a leveshez. Mi most egy különleges, snidlinggel ízesített…
Élesszük fel a hagyományosan magyar fogásokat! Kezdjük a gombapaprikással
Egyre kevesebb étlapon futunk bele a korhelylevesbe, sok háztartásban ritkán kerül az asztalra gombapaprikás, a vese-velő…
Kakaópor vagy fahéjas cukor? Ki hogy szereti a tejbegrízt?
Már az is hatalmas vitakérdés lehet sokaknál, hogy a tejbegríz vagy a tejberizs finomabb-e. Ezt persze mindenkinek…
Szilvás gombóc, pont ahogy a nagyi készítette!
Gyermekkorunk kedvence, amitől összefut a nyál a szánkban. Na meg felcsendül a fejünkben a dal, hogy ’Szilvásgombóc,…
Így készül a tökéletes töltött paprika! Pont mint a nagyinál vagy a napköziben
Ezt a receptet érdemes lesz mindenkinek elmentenie! Ugyanis megtaláltuk hogyan lesz pont olyan a töltött paprika, mint…
Gyors és egyszerű: olvasónk így készíti a spenótfőzeléket
Már csak egy tükörtojást kell készíteni hozzá, hogy elkészüljön az egyszerű és gyors, mégis ízletes ebéd!…
Tokány, a magyar konyha specialitása: most laskagombával dobtuk fel
Csíkokra vágott hús, füstölt szalonna, különböző fűszerek: köménymag, majoránna, hagyma, fokhagyma a csapatban.…
Ennél egyszerűbb alig akad: gyorsan elkészül a rakott karfiol
A magyaros konyhában gyakran előfordulnak a rakottasok. Most karfiolt szereztünk be és abból készítettünk egytálételt.…
Hihetetlen, milyen egyszerűen feldobhatjuk a paradicsomlevest
Van, aki rizzsel szereti, mások foggal-körömmel ragaszkodnak a betűtésztához. Mi azonban mégis valami újdonságot…
Lerántjuk a leplet: így biztos nem reped meg a rántott sajt!
Hogyan lehet tökéletes rántott sajtot készíteni? Aminek a panírja ropog, nem reped meg, az alatta rejlő sajt mégis…
Figyelem! Így készül az eszményien finom grízgaluska
Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó. Ilyen a tökéletes grízgaluska. És ezt nem is olyan…
Egyszerű, laktató étel, mégis sokan szeretik a pásztortarhonyát
A tarhonyából, virsliből és füstölt szalonnából készült egytálétel kifejezetten laktat. Nem véletlen, hogy…
Plusz fokhagymával még ízletesebb lehet a rakott krumpli
Ha éppen nem tudjuk, mit készítsünk a családnak, a rakott krumpli tökéletes választás lehet. A kamrában biztosan…
Borssal vagy cukorral? Ki hogyan eszi a káposztás cvekedlit?
Azt mondják, kétféle ember létezik. Az egyik típus, aki borsosan, a másik pedig, aki cukorral eszi a káposztás tésztát.…
Az egyik kedvenc édes ételünk: így készül a vargabéles
A magyar konyha egyik sajátossága, hogy sokszor édesség kerül főfogásként az asztala egy-egy nehezebb, tartalmasabb…
Nagy kedvenc lehet a bakonyi harcsapaprikás juhtúrós galuskával!
A tavaszi böjt kitűnő alkalom arra, hogy több halat együnk. Egészséges, és karácsony kivételével szinte alig…
Elfeledett nagy kedvenc: életre keltjük a hagymás rostélyost
Mikor tökéletes a hagymás rostélyos? Ha a hússzelet puhára sült, a hagyma viszont ropog a fogunk alatt. Ezzel a recepttel…
A nagyi is így készítette: dióba forgatott szilvás derelye
Nagyanyáink egyik kedvence volt a derelye, sűrű szilvalekvárral töltve. Megmutatjuk a receptjét! Mi most dióba forgattuk.…
Ennyire egyszerű: így készül a tökéletes cigánypecsenye
A vékonyra vágott karajszeleteket a fokhagymás-fűszerpaprikás pác teszi különlegessé. A tetejére kerülő pirított…