Néhány tuti tipp a tökéletes bejgli elkészítéséhez
A bejglisütésnek is vannak apró fortélyai, amelyeket ha betartunk, nem kell attól félnünk, hogy valami félre megy az ünnepi süteménynél.
- Pihentessünk minél többet! Ne hagyjuk az utoljára a bejglikészítést, ugyanis a tésztának és a töltelékeknek is bőven kell időt hagynunk a pihenésre.
- Ügyeljünk az arányokra! A bejgliben a tésztának és a tölteléknek pontosan fele-fele arányúnak kell lennie, ezért pihentetés után mérjük le a tésztát, és annyi töltelékkel számoljunk.
- Hasonló keménységgel dolgozzunk! A tészta és a töltelék hasonló keménységű legyen, hiszen ha a töltelék túl kemény, akkor a szárasság miatt fog a tészta megrepedni, ha pedig túl nedves, akkor a gőz miatt.
- A sütőre is figyeljünk! Se a túl magas, se a túl alacsony hőmérsékletű sütő nem tesz jót a bejglinek. Az előbbibe túlságosan megbarnul, az utóbbiban a tészta túlkelhet.
- Sütés után is várjunk! Miután kivettük a sütőből az elkészült bejglit, várjuk meg még teljesen kihűl, mivel széteshet ha még melegen felszeleteljük.
Fotó: Shutterstock.