A vörös hús kedvelőinek: zöldfűszeres marhasült recept
Nem csak csirkehús kerülhet grillre! A vörös húst szeretők is bátran grillezhetik kedvenceiket. Most egy zöldfűszeres marhasültet hoztunk, amit francia lecsóval készítettünk el. Mindenkinek ajánljuk!
Zöldfűszeres marhasült ratatouille-val
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet csontos rostélyos (20 dkg/db)
A ratatouille-hoz
40 dkg cukkini
1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika
4 nagy paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2 ág majoránna
2 ág oregánó
4 ág kakukkfű
4 ek. olívaolaj
Elkészítés
1. A ratatouille-hoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, olívaolajon egymás után, külön-külön megpirítjuk, majd összekeverjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez. Belekeverjük a fokhagymát, és lassú tűzön, lefedve még kb. 20 percig pároljuk. A zöldségeket ízesíthetjük kész provence-i fűszerkeverékkel.
2. Közben a hússzeleteket az inaknál megvágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket grillserpenyőben, mindkét oldalukon 3-3 percig, majd a sütőben 160°C-on még 20 percig sütjük. A húst a ratatouille-val tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
Recept és fotó: Győrfi Viktória
Ha te is szereted a grillezett marhasültet, mindenképp szavazz rá!